Silikonski kalupi za štampani beton

Fleksibilnost betona čini ga svestranim medijem u rukama kreativnih ljudi. Pored bojenja i štampanja, postoje i dodatne tehnike koje takođe mogu poboljšati beton.

Sa njima delovi betonske površine su maskirani ili izloženi tako da peskarenje, bojenje i nagrizanje ostavljaju šaru i lažnu završnu obradu, ali sa plićim linijama za injektiranje od štampanog betona. Od uzorka leptira ili morskih školjki do pojave fosila u kamenu, tekstura kože može proizvesti dramatične i jedinstvene efekte.

Mrlje i drugi prodorni premazi pojačavaju ove efekte i proizvode sjajni mermer, pegavost i druge vrste jedinstvenih varijacija, uključujući efekte koji podsećaju na antilop, oštećenu kožu i druge materijale.

Specijalni silikonski kalupi koriste se za utiskivanje reljefa, odnosno, šara u betonsku podlogu. Uz pomoć kalupa dobijamo šare koje imitiraju različite materijale – dekorativni kamen, dekorativnu ciglu itd.

U nastavku možete pogledati deo ponude kalupa za dekorativni beton, a po vašoj želji možemo obezbediti i drugačije šare. Neke od gotovih primera možete pogledati u galeriji naših radova.

Podelite ovu priču sa prijateljima