Prednosti obojenog betona

Obojeni beton je koliko praktičan, toliko i lep. Kao pod, trotoar ili zid nudi legendarnu snagu i izdržljivost betona u bojama koje odgovaraju bilo kom okruženju, bez velikih troškova, vremena ugradnje, opterećenja održavanja i drugih nedostataka konkurentskih izbora.

Najnoviji dodaci boja nude trajne, nebledeće nijanse koje se poklapaju od serije do serije i projekta do projekta. A pošto je boja raspoređena po celoj mešavini, integralne boje  neće izbledeti niti se oguliti.

Za razliku od mnogih tepiha i drugih izbora podova, integralno obojeni beton nudi dekorativnu lepotu bez isparljivih organskih jedinjenja koja smanjuju kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru. A  obojeni beton se mnogo lakše održava i traje generacijama, stvarajući atraktivne prednosti u pogledu troškova tokom životnog ciklusa.

Proces nanošenja boja na štampani beton

U procesu izrade štampanog betona postoje 3 procedure: dodatak osnovne boje, dodatak akcentne boje (pigment) i utiskivanje kalupa u beton.

Osnovna boja je primarna boja koja se koristi u štampanom betonu i treba da odražava boju  građevinskog materijala koji želimo da imitiramo. Proizvodi se dodavanjem učvršćivača boje (pigment u prahu) betonskoj mešavini. 

Akcentna boja je sekundarna boja koja se koristi u štampanom betonu. Koristi se za proizvodnju tekstura i prikazivanje dodatnih građevinskih materijala (npr. maltera) u štampanom betonu. 

Katalog boja za štampani beton

U nastavku možete pogledati deo raspoloživih boja koje koristimo u procesu izrade štampanog betona. Ukoliko planirate da uredite svoj prostor dekorativnim betonom, a niste pronašli željenu boju, budite sigurni da ćemo pronaći nijansu koja odgovara vašim potrebama.

Podelite ovu priču sa prijateljima