Dekorativni beton

Dekorativni beton uključuje sve, od obojenog betona do štampanog  betona, i to je najnoviji trend koji se koristi za uređenje betonskih terasa, betonskih podova, radnih ploča, bazena i još mnogo toga. Beton više nije običan, siv i dosadan, sada se smatra lepim dekorativnim elementom. 

Dekorativni beton
stamped concrete 2

Rešenje za svaki prostor

Današnji vlasnici kuća, graditelji i dizajneri prepoznaju vrednost upotrebe betona u svojim projektima i planovima, jer je beton oduvek bio poznat po svojoj snazi i izdržljivosti. Betonski dizajni se koriste za betonske terase, betonske podove, ulaze, radne ploče, bazenske palube i još mnogo toga. Napredak u alatima za beton, betonskim kalupima i bojama, teksturama i šarama učinio je beton najsvestranijim, najtrajnijim i najisplativijim materijalom na tržištu.

Kalupi

Ništa ne može nadmašiti privlačnost tradicionalnog popločavanja od škriljevca, cigle i kamena…osim ako se izgled ovih popularnih favorita ne kombinuje sa dugoročnim performansama betona i ekonomičnošću ugradnje.

Usko replicirajući boju, reljef i teksturu pojedinačnih pločnika, beton se može utisnuti kako bi upotpunio bilo koji dizajn u javnim, komercijalnim i stambenim okruženjima.

Steknite ideju o tome kako dekorativni beton može da obogati vaš dom ili poslovni prostor . Sledeći link će pružiti informacije o vrstama šara koje možete praviti odabirom silikonskih kalupa.

Kalupi za beton
Boje za štampani beton

Lepota prirodnih boja

Obojeni beton je koliko praktičan, toliko i lep. Kao pod, trotoar ili zid nudi legendarnu snagu i izdržljivost betona u bojama koje odgovaraju bilo kom okruženju, bez velikih troškova, vremena ugradnje, opterećenja održavanja i drugih nedostataka konkurentskih izbora.

Najnoviji dodaci boja nude trajne, nebledeće nijanse koje se poklapaju od serije do serije i projekta do projekta. A pošto je boja raspoređena po celoj mešavini, integralne boje  neće izbledeti niti se oguliti.

Za razliku od mnogih tepiha i drugih izbora podova, integralno obojeni beton nudi dekorativnu lepotu bez isparljivih organskih jedinjenja koja smanjuju kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru. A  obojeni beton se mnogo lakše održava i traje generacijama, stvarajući atraktivne prednosti u pogledu troškova tokom životnog ciklusa.